-
Majroe 'Golden Ball'
Normalpris 24,95 krNormalprisStykpris / pr.24,95 krUdsalgspris 24,95 kr -
Majroe 'Bosco Gurin' - økologisk dyrket frø
Normalpris 24,95 krNormalprisStykpris / pr.24,95 krUdsalgspris 24,95 kr -
Majroe 'Platte Witte Mei'
Normalpris 19,95 krNormalprisStykpris / pr.19,95 krUdsalgspris 19,95 kr
Kollektion: Majroe
Majroen tilhører kålfamilien, og modsat mange af medlemmerne af kålfamilien, så vokser majroen som en rodfrugt. Den er kendt for sin hurtige vækst og milde, lidt sødlige smag, som gør den populær i både traditionelle og moderne retter.
Majroen har en rund eller let fladtrykt rod, ofte hvid med lilla, grønne eller gule toner på toppen, afhængigt af sorten. De grønne blade er krusede og spiselige, ofte brugt som en slags "grønkål" i madlavning.
Kødet er hvidt, saftigt og sprødt, når det er friskt. Smagen er mild og lidt pebret, med en anelse sødme, især når den er ung.
Majroe kan bruges rå i salater, dampet, kogt, stegt eller bagt. Den indgår også i klassiske retter som gryderetter, supper og puréer. Bladene kan tilberedes som spinat eller anvendes i supper, de er super lækre.
Majroen er nem at dyrke og trives i tempererede klimaer, og trives bedst i ydersæsonerne. Den har en kort vækstcyklus, ofte kun 6-8 uger fra såning til høst.
Den er rig på C-vitamin og fibre, mens den har et lavt kalorieindhold. Flere af majroerne hører til de bittersunde grønsager, særligt de gamle arvesorter hører i den kategori.
Majroen har en lang historie som basiskost i Nordeuropa og særligt i landbokosten og er også kendt som en gammel vintergrøntsag, der kan opbevares længe under de rette forhold.