-
Glaskål 'Azur star' - økologisk dyrket frø
Normalpris 26,95 krNormalprisStykpris / pr. -
Glaskål 'Reno'
Normalpris 26,95 krNormalprisStykpris / pr. -
Glaskål 'Beas'
Normalpris 26,95 krNormalprisStykpris / pr.
Kollektion: Glaskål
Glaskål, knudekål, kålrabi er alle en betegnelse for glaskål - navne forvirringen er ofte stor, men fælles er at ligegyldigt hvad så stammer glaskål, knudekål og kålrabi fra samme underfamilie Brassica oleracea var. gongylodes. I Kålbazaren bruger vi glaskål.
Historien om Glaskål
Historien om glaskål går tilbage flere århundreder til regionerne i det nordlige Europa, hvor den sandsynligvis blev dyrket fra vildkål. Det er imidlertid først i det 16. århundrede, at glaskål blev dokumenteret som en specifik grøntsag. Den antages at være opstået som et resultat af selektiv avl, hvor korsblomstrede planter blev dyrket for at producere en fortykket, saftig stilk, i modsætning til traditionel kål, hvor de blade, der vokser tæt på stammen, er blevet udviklet.
Glaskål blev oprindeligt dyrket i Europa og blev derefter spredt til andre dele af verden gennem kolonisering og handel. Den blev hurtigt en populær grøntsag på grund af dens næringsrige egenskaber og alsidighed i køkkenet.
I dag dyrkes Glaskål i mange dele af verden og er en almindelig ingrediens i mange køkkener, især i det europæiske køkken. Den spises ofte rå i salater eller skåret i stave som en snack, men den kan også koges, steges eller bages i forskellige retter.